” Se on kuin yhteinen sopimus jota kunnioitetaan. Kun vene lipuu hiljaa eikä kukaan pane vastaan, kun tiedetään: lautturi on uupuneen puolella”.
Helena Anhava

Ilja Juhana Janitskinille kerättiin Suomen Kansa Ensin- yhdistyksen puolesta kortteja vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Ilja Janitskin edusti puolueemme ajamaa sananvapautta rohkeasti ja haastaen valtamedian, kirjoittaen ja ottaen kantaa asioihin, mistä muut vaikenivat ja joita yritettiin salata. Vuoden 2014 lopulla Janitskinin perustama MV- lehti joutui poikkeuksellisen hyökkäyksen kohteeksi, joka kulminoitui lokakuussa 2018 Janitskinille Helsingin käräjäoikeuden langettamaan tuomioon; vuoden ja 10 kkn pituiseen vankeusrangaistukseen. Ilja taisteli vielä viime vuoden lokakuussa hovioikeudessa häntä kohtaan kohdistettujen syytösten hylkäämisen puolesta. Hovioikeudessa asia on edelleen vireillä, eikä tiedetä miten asianosaisen kuolema vaikuttaa asian ratkaisemiseen.

Ilja Janitskin oli yhteiskuntatietoinen isänmaallinen mies, joka ei pelännyt puuttua yhteiskunnan epäkohtiin suoraan ja sanoja säästämättä. Viimeiseksi jääneessä Fb-julkaisussaan Ilja Janitskin otti kantaa sairaalahoidon tasoon kovin sanoin: ” On tämä v:***:n Spede maa”.
Kovasta ja suorasta puhetyylistään huolimatta Ilja oli ihmisenä hyväsydäminen, heikompien puolta pitävä ja kaikki huomioonottava. Iljan uskollisin ystävä Rapido-koira seurasi isäntäänsä loppuun saakka. Iljaa jää kaipaamaan iso joukko perhettä, ystäviä ja kannattajia.

Suomen Kansa Ensin r. p. osoittaa surunvalittelut Iljan perheelle ja läheisille. Sananvapauden sankarin työ elää iäti. 🇫🇮

Riikka Salmi
Suomen Kansa Ensin r.p:n puheenjohtaja

admin

Vastaa

Lähetä sähköpostia
YouTube